Шефът на АТР напуска поста си, Надал не е доволен от промяната

от в 00:22 на 08.03.2019
Георги Христов

Президентът на АТР Крис Кермод ще напусне своя пост в края на 2019 година. Така той иска да потуши напрежението сред състезателите с по-ниско класиране, които недоволстват разпределението на наградните фондове.

Контрактът на Кермод изтича в края на настоящия сезон, а според част от състезателите 54-годишният британец трябва да остане на поста си. Сред основните му подръжници е Рафаел Надал. В същото време президентът на съвета на играчите и световен №1 Новак Джокович подкрепя смяната на Кермод.

"За мен беше привилегия да бъда изпълнителен директор и президент на АТР от 2014 година насам. Горд съм от постигнатото през това време.

"Искам да благодаря на всички в АТР, на всички играчи и турнири за подкрепата през годините," заяви Кермод.

От своя страна 17-кратният шампион в турнири от Големия шлем Рафаел Надал се изказа критично спрямо това решение. "Вярвам в дългосрочните проекти. Не съм привърженици на честите промени. В момента имаме много неща, които да свършим - трябва да подпишем нов договор за финалния турнир на АТР, а и около новата АТР Cup.

"Промяната е дълъг процес. Новият президент ще има нужда от време да изгради свой екип, по мое мнение смяната на президента ще спре процеса на подобрение в нашия спорт.

"Лично аз смятам, че Крис свърши добра работа. Той е добър човек и щеше да е хубаво да остане по-дълго," заяви Рафа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шефът на АТР напуска поста си, Надал не е доволен от промяната Георги Христов
Теми:  
крис кермод | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook