Надал се отказа от битката с Федерер

от в 20:17 на 16.03.2019
Георги Христов

Рафаел Надал обяви, че няма да излезе в полуфиналния двубой срещу Роджър Федерер на АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс. Причина затова е травма в дясното коляно за испанеца.

Така Федерер очаква Доминик Тийм или Милош Раонич в спор за трофея в Калифорния. За Федерер пък това е трети пореден финал в Индиън Уелс като този път не е загубил сет.

"Трудно ми е да приема всички тези случаи в моята кариера. По време на загрявката усетих, че моето коляно не е нужното ниво, за да се състезавам на най-високо ниво," заяви Надал.

"Седмицата бе позитивна за мен до вчера. Трябва да приема ситуацията. Нужно е да съм позитивно настроен с оглед всичко, което тенисът ми е дал. Нормално е след всичко, през което съм преминал, подобни моменти да са тъжни. Понякога трябва да приемам подобни ситуации. Това са неща, които не мога да контролирам.

"Не става въпрос само за днес. Това е турнир, който обичам. И то в полуфиналите, след като съм играл добре. Може да си представите защо не съм особено щастлив. В личен план това е поредно разочарование да премина през подобни неща," коментира Надал.

Освен всичко Матадора няма да участва и на следващия АТР Мастърс 1000 в Маями следващата седмица.

Така Надал посочи следващата си цел - да бъде в оптимално състояние за АТР Мастърс 1000 в Монте Карло. Състезанието в Княжеството ще се проведе между 14 и 21 април.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал се отказа от битката с Федерер Георги Христов
Теми:  
рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook