"Не можеш да се наречеш професионалистка": Тан получи остри критики след мача с Уилямс

от в 15:13 на 01.07.2022
Мирела Николова

Хармони Тан се превърна в една от звездите през последните дни, след като в първия кръг на Уимбълдън вгорчи завръщането на Серина Уилямс, попарвайки мечтата ѝ за 24-та титла от Големия шлем. Все пак успехът на французойката не дойде лесно, тъй като тя трябваше да прекара 3 часа и 11 минути, за да сломи легендарната американка след решителен тайбрек в третия сет.

Изглежда, че този двубой е довел до сериозна умора у Тан, която на следващия ден трябваше да изиграе откриващата си среща в турнира по двойки. Тя обаче се отказа от нея, изтъквайки като причина контузия в крака. Това решение не се хареса на нейната партньорка Тамара Корпач, която използва социалните си мрежи, за да изрази недоволството си чрез серия от публикации, в които остро разкритикува французойката.

"За съжаление, партньорката ми на двойки Хармони Тан се отказа от мача ни днес. Изпрати ми съобщение едва тази сутрин. Направо да беше изчакала да ми го съобщи един час преди началото. Много тъжна, разочарована и ядосана съм, че няма да мога да изиграя първия си двубой в Големия шлем на двойки. Изключително нечестна постъпка спрямо мен. Не заслужавах подобно нещо. Тя ме попита преди турнира дали искам да сформираме тандем - да, точно така, не аз ѝ предложих, а тя! Ако се чувстваш изтощен след тричасов мач предния ден, то не можеш да се наречеш професионална тенисистка. Това е моето мнение", гласеше коментарът на Корпач.

Впечатляващото представяне на Тан на сингъл продължи, след като през вчерашния ден тя записа втори пореден успех, постигнат над Сара Сорибес Тормо, който я изстреля в третия етап на надпреварата. Реакцията на Корпач не закъсня, като веднага след края на мача тя отново публикува текст, отправен към французойката: "Поздравления, Хармони, за тази победа над страхотна състезателка! Великолепна седмица за теб. Щастлива съм, че контузията ти в крака се подобрява толкова бързо! Пожелавам ти успех и занапред!". Впоследствие Корпач подчерта, че посланието ѝ не е саркастично. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Не можеш да се наречеш професионалистка": Тан получи остри критики след мача с Уилямс Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | серина уилямс | тамара корпач | уимбълдън | хармони тан

Коментари





Следвайте ни в Facebook