Немислимото се случи: Ван Райтховен повали и Медведев, за да вдигне титлата в Хертогенбош!

от в 16:49 на 12.06.2022
Мартин Петков

Тим ван Райтховен безспорно е откритието на турнира в Хертогенбош и изживява най-добрата седмица в кариерата си, след като му бе представен ,,уайлдкард" от организаторите на турнира. Нидерландецът не просто влезе в основната схема, а се възползва по невероятен начин от получената възможност, записвайки първата си победа на ниво ATP, която впоследствие надгради с успехи срещу тенисисти от ранга на световния номер 14 Тейлър Фриц и представителя на топ 10 Феликс Оже-Алиасим, за да достигне мача за титлата през днешния ден. Именно безкомпромисното представяне на световния номер 205 от началото на надпреварата го отведе до сблъсък срещу бъдещия номер едно Даниил Медведев, в опит да се поздрави с трофея на родна земя.

Инициативата в двубоя бързо бе взета от местния представител, който демонстрираше игра далеч по-присъща на тенисист от първите десет на ранглистата, като често пъти оставяше именития си противник в безпомощна позиция. Райтховен не спря да развива представянето си през цялата среща, като спечели 8 от последните 9 гейма и стигна до крайния успех за 61 минути на корта след 6:4 6:1, с което завърши своята приказка по най-добрия възможен начин, завоювайки първа титла на ниво АТР.

Още в началните моменти на двубоя домакинският представител блесна в най-добрата си светлина, като чрез бекхенда си трупаше множество позитиви и съумя да реализира пробив при дебютното подаване на съперника. Топ поставеният не се повлия от лошото начало и на бърза ръка си осигури три последователни брейкбола в идния гейм, ала внезапно получи кръвотечение от носа, което бе спряно с помощта на лекар по време на медицински таймаут, за да видим нова грешка от ракетата на световния номер 205 и възстановяване на равенството. Скоро след това нидерландецът си осигури нов куп брейкболи, които обаче бъдещият номер едно отрази благодарение на силна серия на начален удар, осуетявайки опитите на противника, като запази сервиса си от 0:40. Участващият с ,,уайлдкард" тенисист по никакъв начин не се влияеше от факта, че срещу него стои шампион от Шлема, като продължи да търси атаката и път към мрежата при всеки удобен момент. Силната игра на Райтховен не след дълго даде отражение върху резултата и световният номер 205 чрез убийствен минаващ удар от бекхенд си спечели два поредни сетбола, като оползотвори още първия от тях и силно подкрепян от сънародниците си по трибуните записа откриващия сет в актива си.

Нидерландецът имаше летящ старт на втората част, като не оставяше никакви шансове на Медведев и се поздрави със заслужен пробив в началния гейм. Световният номер 205 с всяка изминала точка впечатляваше все повече с изявите си на корта, като подпомогнат от неточности на топ поставения се поздрави и с втори пробив, за да поведе със сет и 5:0, доближавайки се само на гейм от немислимото. Райтховен запази завидно хладнокръвие предвид ситуацията, в която не бе попадал до момента в кариерата си, като пропусна шампионска точка на ретур, ала броени минути по-късно оползотвори друга такава на собствено подаване и триуфмира под бурните аплодисменти на изпълнения до краен предел централен корт в Хертогенбош.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Немислимото се случи: Ван Райтховен повали и Медведев, за да вдигне титлата в Хертогенбош! Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | тим ван райтховен | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook