Неузнаваем Раонич напусна турнира в Акапулко след изненадващо поражение

от в 03:21 на 18.03.2021
Калоян Соколов

Милош Раонич изглеждаше в добра форма за старта на новия сезон и показа някои силни игри в Австралия, но канадецът не можа да пренесе добрата си форма в Акапулко и допусна неочаквано поражение от Доминик Кьопфер още във втория кръг на турнира. Световният номер 71 изнесе един от най-силните мачове в своята кариера, което му помогна да достигне до успех с 6:4 6:2 и така се класира за четвъртфиналите, където ще очаква един измежду Фабио Фонини и Камерън Нори.

Двубоят далеч не предвещаваше такова развитие, защото поставеният под номер 4 доминираше изцяло и често завършваше меките втори подавания на левичаря. Раонич търсеше максимална агресия от форхенд и често излизаше към мрежата, след като съумееше да пласира мощен удар в близост до линиите. Всичко това помогна на бившия номер три да поведе с 4:2, ала изведнъж той напълно се сгромоляса и не взе нито гейм повече до края на сета.

Втората част се разви още по-негативно за канадеца, който правеше купища двойни грешки и изобщо не можеше да разчита на вездесъщия си начален удар, а това го обезсили сериозно и Кьопфер отмъкна подаването му на цели два пъти, с което си гарантира победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неузнаваем Раонич напусна турнира в Акапулко след изненадващо поражение Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | доминик кьопфер | милош раонич

Коментари





Следвайте ни в Facebook