Нов 1/4-финалист от Аустрелиън Оупън застава на пътя на Григор Димитров в Монте Карло

от в 14:49 на 11.04.2023
Мартин Петков

По-рано днес първата ни ракета Григор Димитров откри победоносно кампанията си на Мастърса в Монте Карло, след като надви четвъртфиналиста от Аустрелиън Оупън - Бен Шелтън, нуждаейки се от малко над два часа игра, за да подпечата триумфа си. В следващия си мач на корта в Княжеството миналогодишният полуфиналист, общо двукратен такъв, в турнира предстои да се изправи срещу друг представител на финалната осмица в Мелбърн и следващото поколение в тениса - Иржи Лехечка, който се завърна на два пъти от пробив пасив във втория сет, за да се поздрави с успех в последователни части над "щастливия губещ" Емил Руусувори - 6:1 7:5.

В съперничеството между най-добрия ни тенисист и 21-годишния чех откриваме две досегашни съревнования, датиращи от миналия сезон, в които балансът на победите е равен. Именно Лехечка обаче спечели при последната им среща, състояла се на турнира в Стокхолм, като оттогава насам неспирно прогресира в своето развитие, достигайки четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън и рекордната за себе си позиция на световен номер 37.

Към момента чехът се намира на 42-ро място в класацията на АТР, след като по-рано в хода на годината за пръв проби в топ 50 на ранглистата, а що се отнася до успехите му на червени кортове, то към момента на ниво АТР има 7 победи в 15 мача, но пък за сметка на това може да се похвали с цели три титли върху землената настилка в Чаланджър Тура. Предвид показаното от Лехечка и от Гришо по-рано днес в откриващите им сблъсъци на турнира в Монте Карло, то наглед изявен фаворит не изглежда да има, но е редно да споменем, че именно това е надпреварата от сериите Мастърс 1000, на която нашето момче има най-много победи - 21, което му носи допълнително самочувствие преди предстоящия им двубой, в който хасковлията ще опита да вземе превес в съперничеството си с въпросния опонент.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов 1/4-финалист от Аустрелиън Оупън застава на пътя на Григор Димитров в Монте Карло Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Иржи Лехечка | монте карло | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook