Нова година и дебютен АТР шампион: Световният №82 завърши приказката си в Окланд с титла!

от в 04:50 на 13.01.2024
Мартин Вичев

Алехандро Табило спечели първа АТП титла през своята кариера, след като стартира от квалификациите на турнира в Окланд и направи изумителен рейд, за да се поздрави с отличието накрая. Чилиецът надигра Таро Даниел в последователни сетове на финала на надпреварата от категорията АТП 250 за 1 час и 36 минути - 6:2 7:5. 

Началото на финала започна с рутинни геймове за сервиращите тенисисти, като по-настоятелен бе Табило. При 3:2, чилиецът си осигури три възможности за пробив, като първите две бяха отразени от Даниел, но при третата, японецът прати топката в аут и така инкасира пробив. Впоследствие, левичарят от Чили продължи да играе на високо ниво и реализира нов брейк при 5:2, с който затвори първата част за 34 минути - 6:2.

Във втория сет, японецът вдигна значително оборотите и достигна до няколко шанса да излезе напред, но не се възползва от тях. При 5:6, Табило заигра на нивото от първия сет и след няколко грешки от ракетата на японеца, чилиецът достигна до три поредни шампионски точки. Той не дочака втора покана и се поздрави с първа АТП титла през неговата кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова година и дебютен АТР шампион: Световният №82 завърши приказката си в Окланд с титла! Мартин Вичев
Теми:  
алехандро табило | окланд | таро даниел

Коментари





Следвайте ни в Facebook