Образцово начало на новото сътрудничество: Радукану с убедителна победа във Вашингтон

от в 05:07 на 03.08.2022
Калоян Соколов

2022-ра не се развиваше никак успешно за Ема Радукану и тя по никакъв начин не можеше да оправдае големите очаквания, с които беше натоваренa, след като спечели титлата на US Open. Британката не намери сили да запише повече от една победа на нито една от досегашните три надпревари от Шлема в хода на сезона, което я накара да потърси промяна в професионалния си път. Така се стигна до новото сътрудничество между тийнейджърката и руския специалист Дмитрий Турсунов, който неотдавна изведе Анет Контавейт и Арина Сабаленка до подножието на върха в ранглистата.

Решението на Радукану не беше прието особено положително от британските медии, според които състезателката ще бъде използвана като средство за руска пропаганда. Днес пък новосформираният екип откри успешно своя работен процес, тъй като британката не остави никакви шансове на квалификантката Луиза Чирико и я надигра с крайното 6:4 6:2, за да се класира за втория кръг на надпреварата във Вашингтон, където ще премери сили с колумбийката Мария Камила Осорио Серано.

Шампионката от US Open започна мача на много високи обороти и бързо си осигури аванс от 3:1 гейма. Впоследствие втората поставена можеше да реализира още един брейк, но не се възползва от шанса си и изведнъж Чирико заигра изключително вдъхновено, което ѝ позволи да обърне нещата в своя полза до 4:3. Все пак класата на световната номер 10 натежа в решаващите моменти и тя съумя да си върне преднината, поздравявайки се с успеха в откриващия сет.

Втората част стартира равностойно и паритетът на корта властваше до 2:2 в резултата. Оттам насетне станахме свидетели на истински тенис рецитал от страната на фаворитката, която не се колебаеше да изостри своя форхенд и в крайна сметка не загуби нито гейм повече, приключвайки сблъсъка с елегантна къса топка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Образцово начало на новото сътрудничество: Радукану с убедителна победа във Вашингтон Калоян Соколов
Теми:  
wta | вашингтон | ема радукану | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook