Официално: Новак Джокович не бе допуснат до участие на Мастърсите в САЩ!

от в 00:12 на 10.03.2022
Мирела Николова

През януари Новак Джокович не бе допуснат до участие на Откритото първенство на Австралия, тъй като не бе ваксиниран и властите в страната взеха решение да го депортират поради "антиваксърските му убеждения". Сега историята се повтаря и сърбинът ще пропусне и предстоящите турнири от категорията Мастърс 1000 в Индиън Уелс и Маями поради задължителното условие за наличие на ваксина за влизане на територията на САЩ.

При тегленето на жребия тази нощ името на Ноле фигурираше в схемата на надпреварата, тъй като до последно организаторите са поддържали връзка с екипа на световния №2. Въпреки това обаче американските власти не са позволили на 20-кратния шампион от Шлема да участва в турнира без имунизация, за което съобщи и самият Новак в последното си изявление в социалните мрежи:

"Бях автоматично включен в схемата за BNP Paribas Open и Miami Open, но все пак знаех, че е твърде малко вероятно да получа възможност да пътувам към САЩ. Центърът за болести и превенция (CDC) потвърди, че условията за влизане в страната няма да се променят, така че няма да мога да играя в САЩ тази година. Желая успех на всички играчи, които ще вземат участие в тези страхотни надпревари", написа Джокович, който участва само в един турнир от началото на сезона.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Новак Джокович не бе допуснат до участие на Мастърсите в САЩ! Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook