Огромна сензация на US Open: Руне бе отстранен от играч без победа на хард от 6 месеца

от в 22:08 на 28.08.2023
Мирела Николова

Поставеният под №4 Холгер Руне се сбогува с Откритото първенство на САЩ още в първия ден. Това стана дело на световния №63 Роберто Карбайес Баена, който от началото на тази година бе постигал едва 3 победи на твърди кортове, като две от тях са завършили с отказване на противника. За последно испанецът е регистрирал успех на хард през март, когато съперникът му на старта на Мастърса в Маями - Бернабе Сапата Мирайес, бе принуден да се откаже.

Днес обаче ибериецът демонстрира значително повече стабилност в изявите си от младия датчанин, който бе изключително неубедителен в хода на целия мач, за да се стигне до сензационното 6:3 4:6 6:3 6:2. Така Баена продължава към втория кръг, където ще спори с победителя от мача между Аслан Карацев и Иржи Лехечка.

Откриващата част протече с изявено надмощие на испанеца, който често успяваше да пречупи защитата на противника си и да нанесе завършващ удар. В същото време Руне бе бледа сянка на себе си и допускаше една след друга непредизвикани неточности от рутинни позиции, с помощта на които Карбайес Баена осъществи два пробива и излезе напред в отделните части.

С настъпването на втория сет станахме свидетели на известна промяна в съотношението на силите, тъй като световният №63 понижи качеството си на игра, предоставяйки възможности на противника да поеме контрол. Това изведе датчанина до аванс от 3:1, след което обаче той отново бе притиснат на сервис, налагайки му се да спасява три брейкбола в маратонския шести гейм. Въпреки затрудненията скандинавецът показа хладнокръвие и съумя да измъкне подаването си, скоро след което изравни общия резултат.

В третия сет обаче картината от първата част се повтори, тъй като Карбайес Баена си възвърна инициативата, подпомогнат от изключително хаотичната игра на световния №4. По този начин той се откъсна с пробив и 4:1, след което не позволи на опонента си да се завърне в резултата и се доближи на крачка от победата.

Испанецът продължи да диктува събитията и в четвъртата част, където не пропускаше възможност да атакува твърде колебливия начален удар на противника, за да нанесе нов ранен брейк за 3:1. От своя страна, световният №63 бе непоклатим на собствен сервис и до края на мача загуби още само 2 точки на свое подаване, а след втори пробив на нула изцяло предреши сензационния си успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Огромна сензация на US Open: Руне бе отстранен от играч без победа на хард от 6 месеца Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | Обзори | роберто карбайес баена | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook