Осака: Серина Уилямс е най-значимата фигура в спорта, дори повече от Федерер и Надал

от в 14:07 на 28.08.2022
Мирела Николова

Новината за отказването на легендарната Серина Уилямс разтърси света на тениса преди няколко седмици, когато американката обяви, че по всяка вероятност тазгодишният US Open ще бъде последният турнир в нейната професионална кариера. Редица състезатели вече засвидетелстваха своите адмирации към всичко, постигнато от 23-кратната шампионка от Големия шлем, като сред тях бе и бившата №1 в света Наоми Осака, която определи легендарната американка като най-значимата фигура в историята на тениса.

"Наследството, което Серина оставя след себе си, е толкова необятно, че не може да бъде описано с думи. Тя промени спорта изключително много. Заради нея мнозина, които не бяха чували за тениса, разбраха за съществуването му. Нямаше да съм тук, ако не бяха Серина, Винъс и цялото им семейство. Изключително благодарна съм ѝ. 

Трудно ми е да го изразя с думи. Честно казано, смятам, че тя е най-значимата фигура в спорта, дори повече от Федерер и Надал. Разбира се, не искам да омаловажавам постигнатото от тях двамата, но съм на мнение, че Серина е най-голямото нещо, на което спортът някога ще бъде свидетел. Огромна чест е дори само да я гледаш как играе", заяви японката.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака: Серина Уилямс е най-значимата фигура в спорта, дори повече от Федерер и Надал Мирела Николова
Теми:  
wta | интервю | любопитно | наоми осака | рафаел надал | роджър федерер | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook