От нито една ATP победа до 1/2-финалите в Токио: 20-годишният Мочизуки не спира да изумява

от в 16:29 на 20.10.2023
Калоян Соколов

Приказката на Шинтаро Мочизуки в Токио продължава! 20-годишният местен представител нямаше нито една победа в ATP  Тура до началото на настоящата седмица, а сега е полуфиналист на ниво ATP 500! Бившият номер едно при юношите вчера сензационно отстрани топ поставения Тейлър Фриц, въпреки че загуби на нула откриващия сет, а днес постигна нова много престижна победа, триумфирайки над шампиона в Умаг - Алексей Попирин.

Сблъсъкът предложи множество обрати и продължи близо 2 часа и половина, а макар австралиецът да пласира цели 21 аса и да имаше видимо предимство в силата на ударите си, то "Давид победи Голиат" и световният номер 215 се наложи с крайното 7:5 2:6 7:5, за да си осигури 1/2-финален двубой срещу Аслан Карацев.

Началото на мача изобщо не предвещаваше подобно развитие, тъй като фаворитът реализира светкавичен пробив, но Мочизуки вече беше доказал, че не се страхува да бъде в догонваща позиция и първата почивка дойде при 2:1 гейма в негова полза. Азиатецът контраатакуваше блестящо и наказваше всяка една по-плитка топка от ракетата на Попирин, който не беше готов за резките смени на темпото от другата страна на мрежата и инкасира нулев брейк в 12-ия гейм с което първата част отиде в сметката на японеца.

Последва светкавична реакция на 41-ия в света и той отново поведе с ранен брейк, но този път не допусна никакви отпускания, като сервисите му често надвишаваха скорост от 230 километра в час, а Мочизуки нямаше какво да стори пред мощта на своя опонент и скоро се стигна до още един пробив в полза на по-високоранкирания играч, който предопредели изиграването на трети решителен сет.

Там отново инициативата беше на страна на Попирин, само че Мочизуки правеше чудеса от храброст при всеки брейкбол в полза на опонента си, прибягвайки до атаки към мрежата и опити за уинъри, които неизменно се увенчаваха с успех за аутсайдера и той отрази общо пет точки за пробив, повеждайки с 6:5. Сервирайки за оставане в срещата, то напрежението скова австралиеца и местният любимец се сдоби с мачбол, а шампионът от Умаг допусна непредизвикана грешка при опит за печеливш форхед и така младокът осъществи още една сензация пред родната си публика!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От нито една ATP победа до 1/2-финалите в Токио: 20-годишният Мочизуки не спира да изумява Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | токио | шинтаро мочизуки

Коментари





Следвайте ни в Facebook