Пабло Куевас спря Григор Димитров на 1/4-финалите в Женева

от в 20:57 на 20.05.2021
Петър Колев

Пабло Куевас се класира за 1/2-финалите на тунира Gonet Geneva Open от категория ATP 250, провеждащ се в Женева, Франция, след победа в последователни сетове над Григор Димитров. Това бе пета среща между двамата тенисисти, като уругваецът постигна своята втора такава срещу българина, идваща на същата настилка като първата, а именно клей. Димитров не можа да покаже добрия си тенис от мача срещу Иля Ивашка и след множество непредизвикани грешки и колеблива игра той напуска надпреварата още на 1/4-финалите. 

Мачът започна изключително равностойно, като изглеждаше, че и двамата тенисисти се чувстват комфортно на корта - те не изпитваха особени затруднения по време на собствените си сервис геймове и бързо се стигна до 2:2. Единственото затруднение за когото и да било от двамата дойде в петия гейм, в който българинът трябваше да спасява две точки за пробив, но съумя да се измъкне, неутрализирайки първата с отлично пласиран втори сервис и втората с ас по диагонала. Дълги разигравания почти нямаше, като темпото на точките безрезервно се определяше от сервиращите. 

След нова поредица от рутинно спечелени подавания и от двамата тенисисти логично се достигна до тайбрек. Две непредизвикани грешки на Димитров донесоха първите два минипробива в полза на Куевас, с помощта на които той поведе с 4:1 точки. Последва грешка от бекхенд на уругваеца и невероятен форхенд по диагонала от движение на поставения под №4, с които той се доближи максимално до своя опонент - 3:4. За съжаление, две непредизвикани неточности на Григор, последвани от счупена ракета, донесоха три последователни сет пойнта за Куевас. Той, от своя страна, съумя да реализира още първата си възможност, за да поведе в отделните части след 7:6(3).

Разочарованието от загубения първи сет въпреки стабилната игра в по-голямата част от него се прояви в пълна сила в началото на втората част, когато след поредица от пропуски и колебливи сервиси Димитров инкасира първия пробив за мача - 0:2. Куевас продължаваше да поддържа изключително ниво от сервис - висок процент вкаран първи сервис и много добра вариативност. Българинът не успяваше да бъде конкурентен от ретур и трудно намираше пробойни в защитата на Куевас при по-дългите разигравания от дъното на корта. Пред Димитров се откри възможност за връщане на пробива в седмия гейм, но отлично пласиран сервис на квалификанта го спаси от опасността. Световният №102 правеше необходимото и достатъчно, за да запази преднината си от един пробив, и така след час и половина игра на корта той затвори мача за крайното 7:6(3) 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пабло Куевас спря Григор Димитров на 1/4-финалите в Женева Петър Колев
Теми:  
григор | григор димитров | димитров | женева | кеувас | клей | пабло куевас

Коментари





Следвайте ни в Facebook