Пореден разгром: Швьонтек опустоши бивша финалистка от Шлема и удължи победната си серия!

от в 18:41 на 21.02.2023
Мирела Николова

Резултатите на Ига Швьонтек в турнирите на австралийска земя в началото на годината не оправдаха високите очаквания към нея, но по всичко изглежда, че полякинята вече се завърна към познатото си ниво от миналия сезон, след като преди няколко дни триумфира на WTA 500 надпреварата в Доха, загубвайки едва пет гейма по пътя си към трофея. 

Днес световната №1 продължи своята победна серия в с нов разгромен резултат на старта на WTA 1000 състезанието в Дубай, този път постигнат над финалистката от US Open 2021, а именно Лейла Фернандес, която понастоящем заема 37-ата позиция в света. Топ поставената се нуждаеше от само 73 минути игра, за да преодолее съпротивата на младата канадка, оформяйки крайното 6:1 6:1, с което се класира за осминафиналната фаза на турнира, където ѝ предстои сблъсък с Людмила Самсонова.

За известни периоди от откриващия сет на двубоя Фернандес успяваше да остане равностойна на съперничката си, но последната дума в по-голямата част от случаите имаше именно фаворитката, която не след дълго си изгради солиден аванс от два пробива и 4:0. Впоследствие тя допусна на свой ред да загуби едно от подаванията си, но това по никакъв начин не повлия на изхода в тази част, която отлетя в сметката на по-високоранкираната състезателка.

Съотношението на силите остана непроменено и във втория сет, където още на старта Швьонтек се възползва от твърде колебливата и пасивна игра на противничката си, за да осъществи ранен пробив. Оттам насетне шампионката от Ролан Гарос и US Open поддържаше изключително високо ниво на игра и младата канадка успя да спечели още едва един гейм до края на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден разгром: Швьонтек опустоши бивша финалистка от Шлема и удължи победната си серия! Мирела Николова
Теми:  
wta | дубай | ига швьонтек | лейла фернандес | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook