Повод за радост: 18-годишната Каратанчева не даде нито сет на бивша топ 100 тенисистка

от в 18:02 на 08.06.2022
Владислав Риждов

Лия Каратанчева е една от най-талантливите ни млади състезателки и през този сезон 18-годишната българка показа добри резултати в турнирите, в които взе участие. В края на февруари Каратанчева се класира за основната схема на престижен турнир в Истанбул, което ѝ донесе изкачване до рекордната за нея до момента 890-та позиция, а през тази седмица тийнейджърката продължава да ни носи поводи за радост. В момента Каратанчева участва на ITF надпревара в Мадрид, където записа две убедителни победи в пресявките, а по-рано днес постигна нов отличен успех, след като не даде нито сет на бившата представителка на топ 100 и поставена под номер 3 Валерия Савиних - 6:4 6:3.

Опитната рускиня започна силно срещата и проби българката още във втория ѝ сервис гейм, за да си осигури аванс в резултата. Брейкът обаче бързо бе върнат от родната ни състезателка, а впоследствие балансът на силите между двете остана непроменен почти до самия край на откриващата част, когато Каратанчева демонстрира добра игра на ретур, с което измъкна подаването на бившата номер 99 в световната ранглиста, а с това и първия сет.

Равностойното темпо се запази и до средата на втората част, като нито една от двете не успя да си осигури преимущество в резултата. Каратанчева обаче повиши нивото си в заключителния етап и постигна серия от три последователни гейма, които я изведоха напред с 5:2, а до края съумя да удържи лидерството си, финализирайки крайната победа след малко над час и половина игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Повод за радост: 18-годишната Каратанчева не даде нито сет на бивша топ 100 тенисистка Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | валерия савиних | итф | лия каратанчева | обзор | фючърс турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook