Преди мегасблъсъка между Джокович и Федерер в Лондон (превю)

от в 09:40 на 14.11.2019
Калоян Пламенов

Днес от 22:00 часа в зала О2 в Лондон един срещу друг ще се изправят Роджър Федерер и Новак Джокович, като това ще бъде и директен сблъсък от който ще зависи кой от двамата ще достигне до 1/2-финалите на финалния "Мастърс" в Лондон.

И двамата загубиха от Доминик Тийм до момента, а само победителят от тази среща ще премине групата. Това ще бъде 49-и сблъсък между Джокера и Маестрото в тура, като до момента в статистиката сърбинът има предимство с 26-22 победи.

Швейцарецът е достигал до 1/2-финалите на турнира в 15 от последните си 16 участие в него, а ако днес се провали ще бъде голям удар за неговия имидж като цяло.

Сърбинът от своя страна трябва да защитава точки, тъй като игра финал в турнира през миналата година. За да може да завърши годината като първа ракета в световния тенис и да си върне лидерската позиция в ранглистата ще трябва на всяка цена да победи днес. 

Доста интересно е да се отбележи, че до момента Маестрото има най-много победи в историята на този турнир и е записал 58 успеха в него, докато Джокера е трети с 36 победи, но има шанс да измести Борис Бекер и да заеме еднолично въпросното място. И германецът има толкова победи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове




Оцени тази статия:
Преди мегасблъсъка между Джокович и Федерер в Лондон (превю) Калоян Пламенов
Теми:  
атр финали | новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook