Пресиян Коев: Най-много деца се записаха на тенис след участието на Григор в София

от в 18:47 на 17.12.2018
Георги Христов

Спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев изрази мнение, че участието на Григор Димитров на турнира в София, е важно за цялостното развитие на тениса в страната. Той твърди, че след титлата на Димитров в родното състезание по тенис клубовете е имало наплив на деца, които искат да се запишат да тренират.

Освен всичко Българската федерация по тенис е инвестирала в развитието на Димитров седемцифрена сума в български лева.

„Не мога да говоря от името на Григор. Не разбирам какво вложи в израза „частен турнир“.

„Искам да кажа нещо важно за начало – за 4 година ще го има този турнир Григор е играл веднъж и много от нашите клубове ми казаха, „Вижте не знам как ще го направите, обяснете му на Григор да дойде да играе тук“. След като Григор спечели турнира, при нас за един ден толкова деца се записаха, колкото никога преди това. Тоест най-силната притегателна сила е когато местната звезда печели турнир в своята страна. Дали има шанс да играе у нас сега, вие го чухте“, заяви Коев пред "Дарик радио".

"Рано или късно ще излязат съответните числа, това обаче няма да е сега. Искам да кажа, че средствата получени от Григор Димитров са с седемцифрена сума в български лева. Толкова пари е дала БФТенис за изграждането на Григор Димитров. Без аналог тази помощ и той е заслужил. Той е специален талант.

„Няма нищо тайно и скрито. Турнирът се случва със съдействието на Министерството на спорта, но има генерален спонсор и за да се проведе такъв турнир има сериозен бюджет. Това е най-голямото спортно събитие за 2017-а на Балканите. Отношенията на Григор с федерацията са официални и служебни," коментира още Коев.

„Няма по-силна притегателна сила към младите хора да играят тенис, от това Григор да печели турнири у нас. За мен всяко усилие си струва да бъде помолен да дойде, но не знам колко големи трябва да са тези усилия.

„Трябва да отбележим две неща в края – 2017-а бе най-силната в кариерата на Григор и тя започна от София, тя започна с тази енергия. Тази енергия го носеше дълго време. Тя му помагаше. Редно е ПР-те да кажат защо даде интервю на български, а после писа на английски“, завърши Коев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пресиян Коев: Най-много деца се записаха на тенис след участието на Григор в София Георги Христов
Теми:  
sofia open | григор димитров | пресиян коев | тенис | тенис бг | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook