Програмата в Маракеш: Кузманов в опит да запише дебютна ATP победа на клей в кариерата си

от в 10:50 на 04.04.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов преодоля успешно квалификациите на ATP 250 надпреварата в Маракеш, след като записа два поредни успеха. Особено впечатляваща беше вчерашната победа на Мико над Юго Грение, тъй като българинът изпитваше сериозен дискомфорт в областта на гърба по време на втория сет, но стисна зъби и в решителната част не отпусна нито гейм на топ поставения сред квалификантите.

Сега изпитанието пред българина ще бъде далеч по-сериозно, защото го очаква сблъсък със специалиста на червени кортове - Федерико Кория. Световният номер 64 наскоро достигна до финала на ATP турнира в Кордоба, където остана на крачка от триумфа срещу Себастиан Баез, а освен това може да се похвали с още един мач за титлата на подобно ниво и цели 5 завоювани Чаланджър трофея на землени кортове.

Досега Кузманов и Кория никога не са се срещали помежду си, а букмейкърите определят аржентинеца за сериозен фаворит, предлагайки ставка от 1.40 за него, докато шансовете на третата ни ракета са оценени на 2.75. Сблъсъкът между двамата е насрочен под номер две в програмата на корт 2 и ще стартира някъде след 15:00 часа българско време, а вие бихте могли да го проследите чрез линковете на нашия сайт.

Програмата за вторник в Маракеш:

корт 2 (стартират не преди 13:30 часа)

1. Николас Джари - Андреа Вавасори

2. Димитър Кузманов - Федерико Кория

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Маракеш: Кузманов в опит да запише дебютна ATP победа на клей в кариерата си Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | маракеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook