Пълна доминация: Томова загуби само 5 гейма на финала в Чикаго и вдигна най-голямата си титла!

от в 20:29 на 26.08.2023
Мирела Николова

Виктория Томова завоюва най-голямата титла в кариерата си досега, триумфирайки на турнира от категория WTA 125 в Чикаго. По пътя си към финала българката постигна три поредни победи над тенисистки от топ 100, като в сблъсъка за трофея също не показа нито капка милост, надвивайки световната №81 Клеър Лиу.

Нашето момиче се нуждаеше от само 77 минути игра, за да преодолее съпротивата на местната любимка и да затвори двубоя с категоричното 6:1 6:4. За Вики това е втори трофей през сезона, след като през април триумфира на ITF надпреварата в Сарагоса.

Родната ни представителка навлезе в срещата с огромна доза увереност и пое контрола в свои ръце още от самото начало. Софиянката непрекъснато търсеше агресивно продължение в разиграванията, принуждавайки съперничката си да изпада в защитна позиция и да допуска неточности. Лиу не успяваше да се справи с острите и отлично насочени удари на първата ни ракета, която установи пълна доминация и за отрицателно време си изгради аванс от три пробива и 5:0, предрешавайки съдбата на откриващия сет в своя полза.

Американката стабилизира представянето си в началото на втората част и първа достигна до реализиране на пробив, за да се оттегли на почивка с преднина от 2:1. Последва обаче светкавична мобилизация от страна на най-добрата ни тенисистка, която съумя бързо да спре устрема на опонентката си и да реализира моментален рибрейк.

Оттам насетне се повтори изцяло картината от първата част, тъй като Вики продължи да налага своето темпо на игра, без да оставя възможност на американката да вземе инициативата, и не след дълго осъществи нов брейк, за да се доближи на гейм от победата - 5:2. Макар да се поддаде на напрежението и да не успя да затвори двубоя на собствен сервис, то при 5:4 в своя полза Томова си възвърна най-добрата игра и реализирайки пробив в последния възможен момент, узакони своята първа титла на ниво WTA 125.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пълна доминация: Томова загуби само 5 гейма на финала в Чикаго и вдигна най-голямата си титла! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | чикаго

Коментари





Следвайте ни в Facebook