Първа победа от Уимбълдън насам: Циципас не остави шансове на Краинович в Синсинати

от в 07:52 на 18.08.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас е един от тенисистите, които имат най-плътен график с турнирни участия и до голяма степен беше изненадващо, че гъркът си взе дълга почивка след Уимбълдън и се завърна чак за Мастърса в Монреал. Изглежда тази пауза не се беше отразила особено ползотворно върху играта на Циципас и той загуби на старта от британския квалификант Джак Дрепйър. Нещата обаче изглеждат далеч по-положително за гърка през тази седмица, тъй като видяхме страхотен тенис от него в откриващия му мач на надпреварата в Синсинати. Световният номер седем не остави никакви шансове на Филип Краинович, надигравайки го с 6:3 6:4 и по този начин си отмъсти на сърбина за загубата, която допусна от него през миналата година в Хамбург. Успехът пък изпраща четвъртият поставен във фазата на осминафиналите, където ще има трудната задача да премери сили с Диего Шварцман.

Бързите условия в Синсинати определено пасваха повече на фаворита, който играеше на съвсем различна скорост спрямо съперника си и длановият му удар нанасяше сериозни щети върху играта на Краинович. Циципас вкарваше над 70 процента от първите си сервиси в корта и това му даваше спокойствието да действа изключително освободено в разиграванията, а първият пробив в неговия актив не закъсня и се оказа напълно достатъчен за спечелването на сета от страна на фаворита.

Втората част се разви още по-лесно за бившия финалист от Ролан Гарос, защото неговите асове непрекъснато се увеличаваха и достигнаха до цели 14. Елинът беше толкова постоянен от линията за начален удар, че спечели на нула четирите си последни сервис гейма в срещата, докато Краинович отново допусна да изгуби подаването си и скоро победата беше извоювана от шампиона в Майорка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа победа от Уимбълдън насам: Циципас не остави шансове на Краинович в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | синсинати | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook