Радукану обвини организаторите за травмата си: Можеха да си свършат по-добре работата

от в 20:39 на 05.01.2023
Мирела Николова

Ема Радукану се превърна в сензацията на 2021-ва година, след като триумфира на Откритото първенство на САЩ едва на 18 години. Впоследствие обаче високите очаквания към нея взеха своето и младата британка започна да трупа загуба след загуба, което доведе до изпадането ѝ от топ 70 на световната ранглиста. Тийнейджърката все пак реши да приеме философски случилото се и сподели как вече не изпитва толкова голямо напрежение върху себе си и е готова отново да извърви пътя към върха.

Настоящият сезон стартира обещаващо за Радукану, която демонстрира отлична игра в откриващия си двубой WTA 500 надпреварата в Оукланд, надделявайки над друга талантлива тийнейджърка в лицето на Линда Фрухвиртова, с което даде положителни сигнали за формата, в която се намира. За съжаление обаче, днес кошмарът за британката с честите контузии, които я преследваха през миналата година, се завърна и тя бе принудена да сложи преждевременен край на срещата си с Виктория Кузмова заради изкълчен глезен. 

Шампионката от US Open 2021 напусна корта разплакана, а на последвалата си пресконференция отправи сериозни обвинения към организаторите на надпреварата. Недоволството на 20-годишната тенисистка бе продиктувано от факта, че първоначално мачът ѝ трябваше да се проведе на открито, но поради валежите в Оукланд през последните дни организаторите бяха принудени да преместят двубоите в зала. Изглежда обаче, че това далеч не е било добра идея, тъй като въпросните закрити кортове се оказали по-хлъзгави от обичайното.

"Трудно е да приема случилото се. Вложих много усилия и работих много върху физическата си подготовка през последните месеци, което ме караше да бъда позитивно настроена за предстоящата година. Поради тази причина е изключително разочароващо да бъда спряна от подобна контузия, при това още в първата състезателна седмица.

Смятам, че показах добро ниво на игра. Кортовете са изключително хлъзгави, така че не е никаква изненада, че се случи нещо подобно. Извън контрола ми е и дойде след дълъг ден на чакане", каза Радукану по отношение на многократното отлагане на началния час на срещата, която трябваше да бъде изиграна през вчерашния ден. 

"В Оукланд вали често през настоящата седмица. Смятам, че организаторите можеха да си свършат по-добре работата в някои аспекти. Въпреки всичко съм благодарна за получената подкрепа от феновете, които ме накараха да се чувствам като у дома си", завърши настоящата световна №79.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Радукану обвини организаторите за травмата си: Можеха да си свършат по-добре работата Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | интервю | любопитно | Оукланд

Коментари





Следвайте ни в Facebook