Ранглисти: Кузманов отбеляза прогрес и измести Андреев; нова втора ракета и при дамите ни

от в 11:52 на 14.08.2023
Калоян Соколов

Обновената световна ранглиста предлага някои сериозни размествания при българските състезатели, като повечето от тях отбелязват спад, но все пак не липсват и някои положителни новини. Най-сериозен скок отбелязва Димитър Кузманов, който достигна до 1/4-финалите на Чаланджъра в Меербуш.

Мико се изкачва нагоре с 14 позиции, завръщайки се в топ 200, заемайки 193-та позиция в подреждането и така отново е втора ракета на страната ни, тъй като Адриан Андреев губи 16 места и вече  е под номер 201 в класацията.

При дамите пък също имаме нова втора ракета, защото силните игри на Изабелла Шиникова я изведоха обратно в топ 300, след като тя наскоро завоюва трофея в Порто и заслужено вече е 294-та в света. За съжаление, то нещата при Гергана Топалова са на обратния полюс и при нея се наблюдава срив от 42 позиции, който я поставя на 313-то място в световната ранглиста.

Редно е да отбележим и голямото изкачване от страна на младата Лия Каратанчева, която печели 32 места и вече е 476-а ракета на света, а Виктория Томов продължава да е най-високоранкираната българка, запазвайки своята 106-та позиция в класацията.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Кузманов отбеляза прогрес и измести Андреев; нова втора ракета и при дамите ни Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | димитър кузманов | изабелла шиникова | ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook