Реваншът е взет: Зверев изкова драматичен успех над финландец и чака Медведев

от в 01:20 на 13.03.2023
Мартин Петков

Александър Зверев с всеки следващ двубой от началото на сезона бележи израстване в представянето си, след като отсъства от кортовете в продължение на 6 месеца, възстановявайки се в този период от ужасяващата си контузия в глезена. Германецът постепенно набира ритъм, като вече достигна дебютния си полуфинал в Тура за 2023-та на надпреварата в Дубай, като успя да пренесе силната си игра от емирството и на Мастърса в Индиън Уелс, където през днешния ден записа втория си успех в състезанието, след като взе своя реванш от Емил Руусувори, надвивайки го в близо 3-часов трилър - 7:5 1:6 7:5. По този начин олимпийският шампион се класира за осминафиналите в Калифорния и се намираме на една ръка разстояние от сблъсъка в свръхтежка категория между Саша и Даниил Медведев, но за целта бившият номер едно ще трябва да се справи с Иля Ивашка по-късно днес.

В началните моменти от двубоя ясно пролича мотивацията на финландеца да поднесе една от изненадите на деня и той покриваше отлично собствената си половина, като впечатляващо преминаваше от защита в атака и заслужено с оглед показаното поведе с пробив. Отговорът на световния 14 не закъсня и той мигновено експлоатира колебливия втори сервис на скандинавеца, за да възстанови паритета, като оттам насетне наблюдавахме доминация на сервиращите. В това русло протичаше срещата, като брейкболите липсваха и по всичко личеше, че ще гледаме тайбрек, ала в последния възможен момент Зверев вдигна оборотите, за да реализира пробив, който му донесе откриващия сет на сметката.

Стартът на втората част беше сходен с този на двубоя, след като германецът отново трябваше да се сблъска с трудности на собствено подаване и макар да имаше куп шансове да удържи началния си удар, влезе в серия от неточности и Руусувори проби в 10-минутен гейм. Оттам насетне тонусът в представянето на фаворита спадна значително, като той изглеждаше непосилен да се надиграва със световния номер 59 от основната линия, при което финландецът дублира преднината си в резултата и скоропостижно равенството в отделните сетове стана факт.

Още с настъпването на решителната трета част се видя повишената интензивност в играта на германеца, който упражни натиск над по-нискоранкирания си опонент и проби, за да излезе напред с предимство от брейк. Въпреки това, проблемите за Саша на собствено подаване бяха подновени, след като световният номер 59 работеше усърдно за всяка точка и усилията му бяха възнаградени с рибрейк, който го вдъхнови за нови подвизи в мача. 

Финландецът броени минути по-късно отрази шанс за пробив пред фаворита и насочи изцяло вниманието си към това да опита да завоюва подаването на именития си колега. Изправен до стената, олимпийският шампион нямаше удоволствието да разчита на верния си съюзник в лицето на първия сервис, като неизменно го пропускаше, но макар и така, остана докрай хладнокръвен, за да оцелее. Впоследствие прилив на енергия беляза представянето на световния номер 14, който си върна лидерската позиция на корта и подобно на първия сет, проби в заключителния 12-и гейм, за да сложи точка на спора в този изключително ожесточен сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Зверев изкова драматичен успех над финландец и чака Медведев Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | емил руусувуори | индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook