Рубльов разкритикува остро Федерер и Надал за липсата им на позиция по важни въпроси

от в 13:37 на 01.05.2022
Мирела Николова

През миналата седмица ръководството на Уимбълдън взе решение да забрани на всички руски и беларуски тенисисти да участват в тазгодишното издание на турнира поради продължаващата повече от два месеца война в Украйна. Новината срещна вълна от недоволство от бивши и настоящи състезатели, като сред първите, изразили несъгласието си с това решение, бе световният №1 Новак Джокович, който го определи като лудост и дискриминация.

За разлика от него Роджър Федерер и Рафаел Надал избраха да запазят пълно мълчание по темата, което бе сериозно разкритикувано от Андрей Рубльов, който в едно от последните си интервюта бе запитан каква според него е причината за липсата на реакция по важни въпроси от страна на двамата легендарни играчи.

"Честно казано, не знам. Нямам предположения. Може би е най-добре да попитате тях самите. Не искам да отправям безпочвени обвинения. Дали е заради това, че пазят имиджа си, или имат различно мнение от мнозинството? Не знам", коментира руснакът.

"Причините, които от Уимбълдън ни предоставиха, не са логични. Това, което се случва в момента, е пълна дискриминация срещу нас", добави още световният №8 относно решението на All England Club.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов разкритикува остро Федерер и Надал за липсата им на позиция по важни въпроси Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервю | любопитно | рафаел надал | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook