Руне за отпадането си от Григор в Пекин: Играх на около 20 процента от възможностите си

от в 16:03 на 06.10.2023
Калоян Соколов

Холгер Руне правеше изключително силна първа половина на настоящия сезон и заслужено се изкачи до рекордното си четвърто място в световната ранглиста. 20-годишният състезател достигна до два финала в сериите "Мастърс" и изглеждаше само въпрос на време, за да пренесе силното си представяне и в Големия шлем.

Изведнъж обаче формата на Руне претърпя пълен срив и той нямаше спечелен мач за период от цели два месеца и половина. Скандинавецът все пак сложи край на тази негативна серия през миналата седмица, когато надви Феликс Оже-Алиасим на старта в Пекин, само че впоследствие нямаше почти никакви шансове срещу нашия Григор Димитров, а изглежда самият датчанин не е останал никак доволен от представянето си в китайската столица.

"Турнирът в Пекин бе същински кошмар за мен. Стартирах много слабо срещу Григор и изостанах с 0:4 гейма, след което заиграх добре, но беше твърде късно за някакъв по-сериозен обрат. Във втория сет така и не намерих обичайното си ниво на игра. Вероятно се представих на около 20 процента от възможностите си. Понякога има и такива дни. През последните месеци страдам от липсата на мачове и в момента се опитвам да намеря оптималния си ритъм на корта" - сподели световният номер 5.

Източник: Tennis Up To Date

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руне за отпадането си от Григор в Пекин: Играх на около 20 процента от възможностите си Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | любопитно | пекин | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook