Сакари е на 1/4-финал в Острава след чиста победа; Рибакина също продължава напред

от в 22:32 на 23.09.2021
Владислав Риждов

Мария Сакари се класира за четвъртфиналите на надпреварата в Острава. Поставената под №4 в схемата се справи в последователни части с Йелена Остапенко - 6:4 6:2 и в следващата фаза очаква предсатвителката на домакините Тереза Мартинцова.

Откриващият сет бе изключително оспорван и се реши от малките детайли. Сакари бе единствената тенисистка, която си извоюва шансова за брейк, но пропусна първите си две възможности. В самия край обаче настойчивостта на гъркинята даде резултат и тя все пак пречупи подаването на съперничката си, а впоследствие нямаше проблеми да затвори частта на сметката си. През втория сет световната номер 12 бе далеч по-убедителна в действията си на корта и наложи темпото си от самото начало. Сакари на бърза ръка поведе с 4:0, а тази преднина се оказа непосилна за наваксване от страна на Остапенко, която само преди няколко дена спори за титлата на турнира в Люксембург.

Елена Рибакина също се класира за заключителната фаза в Острава, макар да трябваше да играе три сета срещу Магда Линет - 6:3 2:6 6:1.

Състезаващата се за Казахстан Рибакина започна по-уверено двубоя и малко след неговото начало бе напред в резултата с пробив. Световната номер 16 затвърди трудно водачеството си, ала след това показа стабилна игра и бе безупречна в своите сервис геймове, за да се доближи на сет от победата. През втората част двете изпитаха леки колебания от линията за начален удар и това доведе до размяна няколко брейка. От 2:2 обаче Линет заигра доста по-добре и диктуваше събитията на корта. Световната №59 не даде нито гейма на Рибакина до края, за да изравни общия резултат.

В решителната част интрига липсваше, тъй като фаворитката в срещата Рибакина отново показа високо ниво на представяне и тотално обезличи опитите на Линет да достигне до нещо по-сериозно. Родената в Москва тенисистка пречупи на два пъти опонентката си, като в хода на частта загуби само един гейм, поздравявайки се с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сакари е на 1/4-финал в Острава след чиста победа; Рибакина също продължава напред Владислав Риждов
Теми:  
wta | елена рибакина | йелена остапенко | магда линет | мария сакари | Обзори | тенис турнир в острава | Чехия

Коментари





Следвайте ни в Facebook