Санкт Петербург: Отличен старт за Рибакина, Контавейт с място в трети кръг

от в 17:03 на 09.02.2022
Диана Андреева

Елена Рибакина разочарова зрителите по трибуните в Санкт Петербург, тъй като отстрани една от местните любимки - Варвара Грачева. В първия от програмата мач Рибакина се поздрави с безапелационна победа, станала факт след едва 57 минути игра и резултат от 6:2 6:1. Без никакви колебания световната номер 12 продължи към следващия етап от WTA събитието, където ще си оспорва място сред четвъртфиналистките с Тереза Мартинцова.

Рибакина проби още в първия гейм на двубоя. Световната номер 12 продължи да се защитава отлично, докато броят на грешките от ракетата на Грачева нарастваше постоянно и рускинята все повече губеше увереност в себе си. Не след дълго Рибакина отново отмъкна съперниковия начален удар за 4:1 и скоро имаше преднина в сетовете. 

Втората част протече още по-по-категорично в полза на Рибакина. Грачева съумя да спечели откриващия си сервис гейм и за първи път от началото на срещата притежаваше преднина в резултата. Оттам насетне обаче последва абсолютна доминация от страна на казахстанката. Тя осъществи серия от шест последователни гейма и скоро се поздрави с крайната победа. 

В друга среща от деня Анет Контавейт удължи победната си серия от победи в зала на цели 17. Контавейт застана на пътя на Сорана Кърстя, като надделя над своята опонентка в последователни сетове - 6:4 7:5, за да се класира сред последните осем състезателки в надпреварата. Макар успехът й да не настъпи никак лесно, световната номер девет демонстрира хъс в ключовите моменти и в крайна сметка съумя да спечели.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Санкт Петербург: Отличен старт за Рибакина, Контавейт с място в трети кръг Диана Андреева
Теми:  
wta | анет контавейт | варвара грачева | елена рибакина | санкт петербург | сорана кърстя | тенис турнир в санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook