Серията продължава: Медведев надви шампиона на следващата генерация за първи успех в ИУ

от в 08:46 на 11.03.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев не стартира тазгодишната си тенис кампания по особено убедителен начин, след като инкасира поражение още в третия кръг на Аустрелиън Оупън, но от месец февруари насам, то бившият номер едно изглежда прероден, триумфирайки последователно на турнирите в Ротердам, в Доха и в Дубай, на последния от които постигна впечатляващ успех над Новак Джокович. Руснакът през днешния ден пък откри кампанията си на Мастърса в Индиън Уелс, като демонстрира, че умората далеч не го е застигнала все още и сломи домакинската надежда Брандън Накашима, който е актуалният шампион от Next Gen ATP Finals, за час и 26 минути на корта с 6:4 6:3, регистрирайки своята 15-а поредна победа. По този начин московчанинът, считан за основен фаворит за титлата в Калифорния, се класира за третия етап в състезанието, където ще срещне Иля Ивашка.

В началото на двубоя имаше известен момент на опознаване между двамата състезатели, предвид факта че това се явяваше техен дебютен сблъсък един срещу друг. За Медведев, който ни е познат като един от най-гениалните тенисисти по отношение на тактическата дисциплина и замисъл, не беше толкова трудна задача да разгадае плана на световния номер 48, който в даден миг просто нямаше отговор срещу безупречността на бившия шампион от US Open. Това доведе до пробив в актива на руснака и оттам насетне той имаше пълното превъзходство в случващото се на корта, като намали интензитета в действията си, но остана все така безкомпромисен на собствено подаване и необезпокоявано се поздрави с успеха в откриващия сет.

Световният номер 6 направи необходимото, за да сломи съпротивата на младежа още в дебютния гейм за втората част, след като отново заигра на върха на способностите при високотемповите размени от основната линия и не му остави шансове, пробивайки го. Впоследствие фаворитът пропиля шанса си да дублира своето предимство, при което Накашима се вдъхнови, че мачът за него все още не е приключил и значително подобри качеството на ударите си. Медведев на свой ред в обичайния си стил трябваше да работи усилено за спечелването на всяка точка при надлъгването с американеца, но успя да остане докрай хладнокръвен, след като удържа началния си удар от ситуации 0:40 и 15:40, отразявайки общо шест брейкбола, с което нагледно обезвери шампиона от Next Gen ATP Finals и подпечата победата си с нов пробив на името си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията продължава: Медведев надви шампиона на следващата генерация за първи успех в ИУ Мартин Петков
Теми:  
atp | брандън накашима | даниил медведев | индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook