Сериозно изкачване очаква Григор Димитров при обновлението на ранглистата

от в 10:47 на 15.10.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров не изглеждаше в никак благоприятна позиция след края на Откритото първенство на САЩ, когато трябваше да се откаже поради травма в крака по време на двубоя си от втория кръг срещу Алексей Попирин. Поражението свлече българина с цели 11 позиции в ранглистата, защото той имаше да защитава 720 точки от достигането си до полуфиналите през 2019-а година.

Григор обаче изглежда твърдо решен да си възвърне въпросните места и вече е във финалната четворка на Мастърса в Индиън Уелс, с което ще изпревари поне седем състезатели пред него и от понеделник ще се намира под номер 21 в подреждането. Нов успех на родния ни представител пък изцяло би заличил щетите от Ню Йорк, защото той ще се завърне на старата си 17-та позиция.

Интересна подробност е, че нашият сънародник все още не е загубил шансове си за участие на финалния Мастърс в Торино, само че за целта със сигурност ще трябва да завоюва титлата в пустинята и впоследствие да направи много силен рейд до края на сезона, който вероятно преминава през поне още един трофея от такава категория, имайки предвид евентуалната разлика от около 1000 пункта между Димитров и последната свободна позиция, която дава директна виза за италианския град.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозно изкачване очаква Григор Димитров при обновлението на ранглистата Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook