Шампионът не се предава лесно: Рафа със страхотен обрат

от в 01:55 на 01.09.2018
Калоян Пламенов

Рафаел Надал продължава защитата на титлата си от Откритото първенство след страхотен обрат и вече е в осминафиналите. Той се наложи над №27 в схемата Карен Хачанов след 5:7, 7:5, 7:6(7), 7:6(3) в епична битка от над четири часа.

Това бе пети мач между двамата и пета победа за испанеца над руския младок. Към края на втория сет се наложи лидерът в световната ранглиста, се наложи да поиска намеса на физиотерапевт заради коляното си.

Хачанов спечели първата част след серия от три поредни гейма. Нещо повече той поведе 3:1 и след почивката. Надал върна пробива, но Хачанов реализира рибрейк за 5:4 и сервираше за сета. В този момент световният №1 проби отново и до края на сета не даде шансове на младия си съперник - 7:5.

По време на третия сет играта бе много равностойна и се стигна до тайбрек, който бе спечелен с 9:7 точки от Надал.

В четвъртата част Рафа бе безгрешен до 5:4, когато Хачанов го проби за оставане в мача на нула! Нещо повече при 6:5 Хачанов пропусна сетбол и се стигна до тайбрек. В него Надал бе безкомпромисен.

С победата си Рафа направи още една голяма крачка по пътя към защита на трофея си, който спечели през миналата година в Ню Йорк. В спор за 1/4-финалната фаза Надал ще премери сили срещу грузинеца Николоз Басилашвили. Последният постигна победа в четири сета над Гуидо Пея от Аржентина. 

Рафа е спечелил единствения мач с Басилашвили, който бе миналата година на "Ролан Гарос" с бруталното 6:0, 6:1, 6:0. Победителят от мача между Надал и Басилашвили ще играе в четвъртфиналите срещу Кевин Андерсън или Доминик Тийм.

За Надал това е десето участие в 4 кръг на US Open като е спечелил 25 от последните си 26 мача във всички турнири.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът не се предава лесно: Рафа със страхотен обрат Калоян Пламенов
Теми:  
us open | карен хачанов | открито първенство на сащ | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook