Шаповалов също надигра Надал в Абу Даби и го остави извън призовата тройка!

от в 16:55 на 18.12.2021
Диана Андреева

Денис Шаповалов и Рафаел Надал си оспорваха третото място на демонстративния турнир в Абу Даби през днешния ден, непосредствено преди финалния сблъсък от турнира. И макар че не бе в ролята на фаворит на корта, канадецът си извоюва успеха - 6:7(4) 6:3 10:6 и с това за първи път в своята кариера надигра бившия световен номер едно и 20-кратен шампион от Шлема. 

Рафаел Надал направи своето голямо завръщане на корта през вчерашния ден, след като бе отсъствал в продължение на повече от четири месеца. Испанецът обнадежди своите почитатели с новината, че ще застане под светлината на прожекторите още преди началото на 2022-а, с участието си на демонстративния турнира Mubadala World Tennis Championships, но резултатите му в надпреварата далеч не бяха такива, каквито всички очакваха. 

Мачът започна отлично за Шаповалов, който нанасяше мощни удари както от форхенд, така и от бекхенд страната. Брейк предимството на канадеца стана факт още в самото начало, а уверената му игра бе на път да го изведе и до втори пробив, както и солиден аванс от 3:0. Тогава обаче Надал напомни за себе си и благодарение на впечатляващо отигрване на мрежата, съумя да удържи на натиска.  

Шаповалов все още разполагаше с брейк преднина, но постепенно силите на корта се уравновесяваха, преди да настъпи "пагубният" момент за световния номер 13. Точно когато трябваше да сервира при 5:4, за да затвори частта в своя полза, канадецът се поддаде на емоциите. След серия от двойни грешки и непредизвикани неточности Денис не само, че допусна паритетът в резултата за първи път да бъде факт, но и впоследствие отстъпи в тайбрека с 4:7. 

Втората част се разви равностойно. Надал сякаш бе открил правилная ритъм и все по-често атакуваше своя противник с мощните си удари, поставяйки го в невъзможни за отиграване ситуации. В хода на сета първоначално Рафа преминаваше по-лесно през сервис геймовете си, тъй като ретурът на Шаповалов често пъти не успяваше да намери очертанията на полето, но това далеч не бе така в осмия гейм. Именно при 4:3 по-младият от двамата тенисисти напомни за тениса си от началните минути и съумя "на бърза ръка" да пробие, а впоследствие и да добави частта на сметката си, възпръщайки паритета в сетовете. 

В заключителния сет, който се състои във формата на дълъг тайбрек Шаповалов бе напълно непоколебим. Той изпълняваше безупречни отгирванаия от всяка една точка на корта, което му позволи бързо да излезе уверено напред в резултата. От първата до последната точка инициативата бе в ръцете на световния номер 13 и напълно заслужено той напусна корта в Абу Даби като шампион от този двубой. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов също надигра Надал в Абу Даби и го остави извън призовата тройка! Диана Андреева
Теми:  
mubadala world tennis championship | денис шаповалов | надал | рафаел надал | тенис турнир в абу даби

Коментари





Следвайте ни в Facebook