Шаповалов устоя на натиска на Щруф и Канада докосва полуфиналите на ATP Cup

от в 11:19 на 06.01.2022
Владислав Риждов

 Денис Шаповалов показа отличен тенис срещу Ян-Ленард Щруф и запази живи шансовете на Канада за продължаване към 1/2-финалите, надделявайки над германеца с 7:6(5) 4:6 6:3 в мач, продължил близо три часа.

В сет, в който и двамата показаха високо ниво на тенис, равенството на корта бе налице още от дебютните минути на срещата. Щруф и Шаповалов преминаваха на бърза ръка през сервис геймовете си и нито един не успяваше да се откъсне в резултата, а точки за пробив липсваха. Единствените такива дойдоха в края на сета и бяха на сметката на световния №14, но Щруф показа безгрешна игра под напрежение и разочарова съперника си, за да се стигне до логичен тайбрек. В него Шаповалов взе рано инициативата, след като успя да реализира минипробив с перфектен прехвърлящ удар от бекхенд. Отговорът на германеца не закъсня и той веднага заличи пасива си, но до края по-високо ранкираният състезател бе по-солиден във важните точки, и измъкна частта в своя полза.

През втория сет високото равнище на тенис се запази, но Щруф бе по-настоятелният от двамата и добрата игра на германеца бързо рефлектира вътху резултата. 51-ят в света се възползва максимално от спад в играта на опонента си и се добра до брейк в самото начало на частта. Шруф затвърди безпроблемно преднината си в оставащите геймове и запази надеждите си за победа, изравнявайки общия резултат.

Те обаче мигновено бяха разбити от Шаповалов в решителния сет. Канадецът се отърси от непредизвиканите си грешки и отново си върна увереността на корта. Втората ракета на "кленовите листа" наказа слабо подаване на Щруф и излезе напред в резултата с 3:0. До края левичарят все пак премина през известни трудности, но в крайна сметка даде така важната първа победа на родината си в борбата за полуфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов устоя на натиска на Щруф и Канада докосва полуфиналите на ATP Cup Владислав Риждов
Теми:  
atp cup | atp cup 2022 | атп къп | денис шаповалов | канада-германия | обзор | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook