Ще имаме непоставен шампион в Токио: Безпощаден Карацев разгроми Мастърс финалист!

от в 14:21 на 20.10.2023
Калоян Соколов

Всеки фен на тениса е наясно, че играта на Аслан Карацев е една своеобразна бомба със закъснител и може да избухне, когато най-малко го очакваш. Бившият 1/2-финалист на Аустрелиън Оупън беше излязъл от топ 100 на света в един момент от настоящия сезон, но впоследствие направи забележителен рейд до полуфиналите на Мастърса в Мадрид, превръщайки се в едва втория тенисист, който постига това в испанската столица.

Оттогава насам Карацев нямаше някакви особено забележителни резултати, но това не му попречи през тази седмица отново да ни покаже най-добрия си тенис и днес си гарантира място на 1/2-финалите в Токио, надделявайки над Алекс Де Минор с убедителното 6:3 6:2.

Любопитното е, че руснакът надигра четвъртия поставен и при похода си в Мадрид, като досега не е губил никога от световния номер 13 и утре ще излезе в спор за място на финала срещу един измежду Алексей Попирин и местната сензация Шинтаро Мочизуки, а по този начин стана ясно, че ATP 500 състезанието в японската столица ще бъде спечелено от непоставен тенисист.

Двамата играчи ни предложиха същински сблъсък на стиловете, в която се виждаше огромното желание на непоставения играч да диктува темпото и ударите му впечатляваха със своята скорост, само че австралиецът потвърди реномето си на един от най-бързите играчи в Тура и съумяваше да се задържа в разиграванията.

Финалистът от Мастърса в Торонто обаче постоянно беше изтласкван все по-назад и Карацев установи контрол в битката от дъното на корта, което му позволи да реализира пробив за аванс от 4:2 в своя полза.

Впоследствие Де Минор направи всичко възможно, за да възстанови паритета в резултата и имаше общо 5 възможности за рибрейк, ала руснакът демонстрира желязна психика и в крайна сметка се поздрави с успеха в откриващия сет.

По-високоранкираният състезател стартира на високи обороти втората част и отпусна само една точка в откриващите си две подавания на опонента си, но бившият номер 14 изведнъж изчисти напълно непредизвиканите грешки в играта си и наложи непосилно темпо за австралиеца, който не взе нито гейм повече до края на мача, а по този начин Карацев се класира за четвърти полуфинал през 2023-та, изравнявайки своя рекорд по този показател отпреди две години.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще имаме непоставен шампион в Токио: Безпощаден Карацев разгроми Мастърс финалист! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | асла карацев | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook