Шварцман: Помислих, че е първоаприлска лъжа

от в 12:48 на 14.03.2020
Димитър Беловски

Аржентинецът Диего Шварцман каза, че е помислил, че е станал жертва на първоаприлска лъжа, когато му е било съобщено, че турнирът в Индиън Уелс няма да се проведе.

Много от играчите вече бяха пристигнали в Калифорния и тренираха усилено, когато разбраха за новината.

Шварцман бе един от тези играчи и разказа пред аржентинското издание „La Nacion“ как е реагирал.

„Не харесах това, че Индиън Уелс бе отменен. Още повече, че вече бях кацнал в Лос Анджелис в неделя и разбрах, че турнирът е отменен чрез съобщения от треньора Факундо Лугонес и Федерико Кориа, които също бяха там“.

„Дори погледах да не е първи април, мислех, че се шегуват с мен. На следващият ден най-здравословното нещо беше да се отмени и турнирът в Маями,“ сподели аржентинецът.

„Разбирам защо това отне няколко дни. Чакаха за мнението на играчите, на правителството и всичко, което се случваше, но това бе най-мъдрото решение“.

Ситуацията представлява необичайно предизвикателство за тенисистите, които по принцип по това време на годината започват да влизат в ритъм и да намират най-добрата си форма. Но сега ситуацията е друга и тенисистите ще трябва все едно да започнат сезона отначало.

„Ще се престорим, че сезонът не е започвал и ще се подготвяме 3-4 седмици, все едно сме в предсезонна подготовка. Трябва да се адаптираме към това, че годината ще е малко по-кратка от обикновено“, завърши Шварцман.

Турнирите ще трябва да започнат на 20 април.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Шварцман: Помислих, че е първоаприлска лъжа Димитър Беловски
Теми:  
диего шварцман | коронавирус

Коментари





Следвайте ни в Facebook