Швьонтек осъществи феноменален обрат, Бенчич отново бе безкомпромисна

от в 21:47 на 02.09.2021
Мирела Николова

Световната №8 Ига Швьонтек бе на крачка от отпадането, след като изоставаше със сет и пробив от Фиона Феро, която заема 74-тото място в ранглистата. Въпреки това полякинята успя да навакса пасива си и в крайна сметка да излезе като победител от срещата, завършила с 3:6 7:6(3) 6:0, а в следващата фаза на надпреварата я очаква сблъсък с поставената под номер 28 Анет Контавейт.

Ига инкасира пробив още в дебютното си подаване, но съумя моментално да възвърне паритета. В края на частта обаче тя допусна спад в представянето си, довел до късен брейк, който изпрати откриващата част на сметката на Феро. Играта на полякинята продължи да боксува и в началото на следващия сет, когато тя отново изостана с ранен пробив, но впоследствие стабилизира представянето си и дори поведе с брейк, който не успя да опази до края, и се стигна до тайбрек. В него началният удар на французойката отсъстваше, което подпомогна Швьонтек да изравни общия резултат. Решителната част пък се разви изцяло под диктовката на Ига, която бе изключително солидна и възползвайки се от пропуските на съперничката си, реализира три пробива, за да достигне до крайната победа.

В друг двубой от програмата олимпийската шампионка Белинда Бенчич също се поздрави с успех, дошъл далеч по-убедително. Швейцарката демонстрира изключително високо ниво на игра и се наложи без никакви затруднения над световната №106 Мартина Тревизан. Благодарение на агресивното си посрещане Бенчич успяваше да поеме инициативата в разиграванията и да предизвиква неточности от ракетата на италианката, което бе и ключовото за крайната победа - 6:3 6:1. В битка за място в четвъртия кръг поставената под номер 11 ще срещне някоя измежду Мисаки Дои и Джесика Пегула.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек осъществи феноменален обрат, Бенчич отново бе безкомпромисна Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | белинда бенчич | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook