Синер: Не мисля за победата над Джокович; финалът ще е съвсем различен мач

от в 16:13 на 19.11.2023
Калоян Соколов

Яник Синер е "на гребена на вълната", както се изрази Даниил Медведев и е спечелил цели 17 от последните си 18 мача. Италианецът завоюва титлите в Пекин и Виена, а сега е само на една победа от това да завоюва трофея на ATP финалите и то още в дебютното си участие на надпреварата.

В момента единствено Новак Джокович разделя местния любимец от купата в Торино и наглед световният номер 4 може да бъде оптимист за предстоящия финал, защото надигра сърбина само преди няколко дни и така до голяма степен си гарантира спечелването на "Зелената група", само че Синер разбира как сега го очакван един коренно различен двубой и подхожда максимално обрано към предстоящата среща с 6-кратния шампион в надпреварата.

"Невероятно е да бъда финалист в този турнир, но предстои много тежък мач и нямам много време да се насладя на момента. Аз обаче нямам търпение за този двубой, защото ще е страхотна привилегия да се изправя отново срещу Новак. Със сигурност ще дам абсолютно всичко от себе си и се надявам да се получи страхотен мач. Предходната ми победа не е от особено голямо значение, имайки предвид формата на турнира и участниците. Тук абсолютно всеки може да победи всеки.

Финалът ще бъде коренно различен и не искам да мисля за случилото се по-рано през седмицата. Изключително щастлив съм от възможността да изляза още веднъж на корта в Торино и отново да изпитам тази уникална атмосфера и подкрепата на публиката. Надявам се да се отблагодаря на хората, като покажа най-добрата си игра" - заяви 22-годишната звезда на домакините.

Източник: ATP

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Не мисля за победата над Джокович; финалът ще е съвсем различен мач Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals | интервюта | торино | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook