След дъжда в Маями: Сблъсъкът Алкарас - Фриц, както и мачът на Медведев в един ден (програма)

от в 07:04 на 30.03.2023
Мартин Петков

Вчерашният ден на Мастърса в Маями далеч не се разви по план, след като променливите метеорологични условия и проливният дъжд, излял се над Флорида, попречиха за изиграването на две от общо четирите срещи на сингъл при мъжете и при жените, с което мачовете останаха за днес. Организаторите на състезанието пък трябваше бързо да действат в създалата се непредвидена ситуация, като успяваха да вместят всички неизиграни двубои в програмата за днешния ден, която в случай че не бъде помрачена от дъждовете в Маями, то ни обещава немалко зрелищни сблъсъци.

Начало на срещите във Флорида ще поставят сензацията на надпреварата - домакинският представител и квалификант Кристофър Юбенкс, който се намира извън първата стотица на планетата, и Даниил Медведев, които е предвидено да излязат на корта в 20:00 часа българско време за дебютния двубой в съперничеството си. Непосредствено след тях на централния корт предстои да гледаме последния четвъртфинал в турнира при дамите, противопоставящ Екатерина Александрова и Петра Квитова, всяка от които преследва място във финалната четворка на една от двете надпревари от "Слънчевия Дубъл" за първи път в кариерата си.

По същото време с тях, обаче на Grandstand, ще се проведе мачът на олимпийския вицешампион Карен Хачанов и миналогодишния полуфиналист Франсиско Серундоло, които в досегашното си съперничество са се срещали едва веднъж, като победата е в полза на руснака. С настъпването на вечерната сесия настава време и за така дългоочаквания сблъсък между последните двама шампиони от Индиън Уелс, в който един срещу друг ще се изправят Тейлър Фриц и Карлос Алкарас. Залогът в дебютното им съревнование е повече от голям, след като 19-годишният испанец освен че защитава титлата си в Маями отпреди 12 месеца, то и статутът му на световен номер едно е поставен на карта, а в допълнение победителят измежду тях ще има около 24 часа по-малко за почивка спрямо съперника си в полуфиналните - Яник Синер.

Програмата за деня пък ще закрият носителката на трофея от Индиън Уелс - Елена Рибакина, която се намира в страхотна форма с 10 поредни победи на сметката си, и първата ракета на домакините Джесика Пегула, като към момента американката има превес в съперничеството помежду им с 2:0 успеха, единият от които датира от миналогодишното издание на състезанието във Флорида.

Програмата в Маями за четвъртък:

Stadium (начало 20:00 часа)

1. Кристофър Юбенкс - Даниил Медведев

2. Екатерина Александрова - Петра Квитова (не преди 22:00 часа)

3. Карлос Алкарас - Тейлър Фриц (не преди 02:00 часа)

4. Елена Рибакина - Джесика Пегула (не преди 03:30 часа)

Grandstand (начало 21:30 часа):

1. Натаниел Ламонс/Джаксън Уитроу - Лойд Гласпул/Хари Хелиоваара - 7:6(3) 3:6 3:4 (доиграва се)

2. Франсиско Серундоло - Карен Хачанов (не преди 22:00 часа)

3. Сантиаго Гонсалес/Едуар Роже-Васлен - Натаниел Ламонс/Джаксън Уитроу или Лойд Гласпул/Хари Хелиоваара (не преди 00:00 часа)

4. Остин Крайчек/Никола Маю - Кевин Кравиц/Фабрис Мартен


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След дъжда в Маями: Сблъсъкът Алкарас - Фриц, както и мачът на Медведев в един ден (програма) Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | даниил медведев | джесика пегула | екатерина александрова | елена рибакина | карен хачанов | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | кристофър юбенкс | маями | петра квитова | програма | тейлър фриц | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook