След обрат: Каролин Гарсия върна Франция в играта срещу Германия

от в 12:37 на 01.01.2024
Кристиан Русинов

Каролин Гарсия от Франция победи представителката на Германия Анжелик Кербер в 3 сета (1:6 6:2 6:2), като по този начин изравни резултата в двубоя и остави нещата да бъдат решени от мача на двойки.

Първият сет започна ударно за опитната германка, която проби още в първия гейм подаването на съперничката си. Французойката не успяваше да навлезе в мача, като фрапиращо нисък бе процентът й на спечелени точки на първи сервис- едва 42%. Логично се стигна до нов пробив, а след това и до още един, с който Кербер спечели първия сет с 6:1.

Вторият сет започна равностойно, но този път Гарсия бе първата, която стигна до пробив преднина след двойна грешка на Кербер. Френската тенисистка драстично подобри показателите си на сервис, като в сета дори не даде точка за пробив на противничката си. До края Гарсия успя отново да спечели подаването на Кербер и затвори сета с 6:2.

В третия сет френската тенисистка реализира два поредни пробива още в началото, за да поведе с 4:0 и на практика да убие интригата в мача. 35-годишната тенисистка от Германия се затрудняваше да печели точки на първото си подаване, а пък Гарсия бе безупречна на сервис, като отново не допусна точка за пробив. До края повече пробиви нямаше и така французойката се наложи и сблъсъкът между Франция и Германия ще бъде решен от смесените двойки по-късно днес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След обрат: Каролин Гарсия върна Франция в играта срещу Германия Кристиан Русинов
Теми:  
united cup

Коментари





Следвайте ни в Facebook