Солиден Кузманов не отпусна нито сет на бивш ATP финалист и продължава напред в Ченай!

от в 12:33 на 14.02.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов може да отпадна на старта в пресявките на Аустрелиън Оупън, но остана непобеден по време на изявите си за България в United Cup и Купа "Дейвис", записвайки общо четири победи и беше с главна заслуга за изкачването на представителния ни тим в най-старото отборно състезание в света на тениса.

Мико обаче нямаше намерение да се отдава на празненства след триумфа срещу Нова Зеландия и прекара само няколко дни у нас, след което замина за участие на Чаланджъра в индийския град Ченай.

Там Кузманов зае мястото на осми поставен в основната схема и на старта трябваше да се изправи срещу местния представител Рамкумар Раманатан, който в миналото е достигал до номер 111 в световната ранглиста и е бивш финалист в ATP Тура, само че в момента е много далеч от най-добрата си форма и втората ни ракета го надигра в последователни сетове - 6:3 7:6(3).

Така родният ни представител се класира за осминафиналната фаза, в която ще премери сили с британеца Джей Кларк (световен номер 313), когото е надигравал в единствената среща помежду им.

Двубоят започна с размяна на два нулеви сервис гейм, ала впоследствие нашият сънародник започна да привиква с постоянните набези на Раманатан към мрежата, който сякаш просто нямаше друга алтернатива в играта си и скоро Кузманов се откъсна напред с 4:1 гейма. Оттам насетне пловдивчанинът нямаше никакви проблеми на собствено подаване и затвори сета с поредния си отлично изпълнен начален удар.

Втората част се разви далеч по-равностойно, защото местният представител стабилизира изявите си от дъното на корта и пласира близо половин дузина асове, но продължаваше да редува добри изпълнения с лесни грешки и осмият поставен намери сили да се задържи в резултата и да доведе нещата до тайбрек, в който беше абсолютно безкомпромисен и сложи точка на спора, възползвайки се от поредния неубедителен ретур на своя опонент.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Солиден Кузманов не отпусна нито сет на бивш ATP финалист и продължава напред в Ченай! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook