Стефанос Циципас не остави шансове на Аслан Карацев в Монте Карло

от в 17:00 на 13.04.2021
Тея Кръстева

Световният номер 5 Стефанос Циципас сломи съпротивата на Аслан Карацев във втория кръг на Мастърса в Монте Карло след двусетов успех и 6:3 6:4. За място на четвъртфиналите гъркът ще спори с победителя от двубоя Джон Милмън - Кристиан Гарин.

Още в първия си сервис гейм Циципас изпита проблеми и влезе в ролята на изоставащ с 15:40. Гъркът обаче намери ритама си и спасявайки 2 поредни брейк пойнта, поведе в резултата с 1:0. Двамата тенисисти спечелиха безпроблемно следващото си подаване, но при 2:1 световният номер 5 пречупи съпротивата на своя опонент и си осигури комфортен аванс от 3:1. Оттам нататък по-напрегнати моменти нямаше и Циципас, поддържайки високото си ниво на игра, прибави частта в сметката си след 6:3.

Вторият сет започна по критичен начин за Карацев, който допусна пасив от 0:40 още в първото си подаване, но тогава руснакът напомни за най-добрата си форма и спечели 5 поредни точки, с които си гарантира преднина. Последва безпроблемен сервис гейм за гърка, но следващия път, в който световният номер 27 застана зад основната линия, неговата ръка трепна и той инкасира пробив и изоставане в резултата - 2:1. Феноменът на сезона, изглежда, нямаше намерение да се предава толкова скоро и още в следващия гейм стигна до 2 поредни точки за рибрейк. Стефанос обаче за пореден път показа защо името му фигурира в Топ 10 на световната ранглиста, спасявайки по безупречен начин своето подаване - 3:1. Подобно на първия сет, до края на двубоя до нови изненади не се стигна и по този начин Стефанос Циципас закономерно се класира за третия кръг на Мастърса в Монте Карло след 6:4 във втория сет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стефанос Циципас не остави шансове на Аслан Карацев в Монте Карло Тея Кръстева
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook