Стокхолм: Отстранилият Григор играч взе само 4 гейма в следващия си двубой

от в 20:57 на 20.10.2022
Калоян Соколов

Втората половина на настоящия сезон се превръща в един от най-тежките периоди в кариерата на Григор Димитров, който не е записвал последователни победи от месец май, когато стори това на Ролан Гарос. Впоследствие първата ни ракета получи травма в областта на бедрото по време на Уимбълдън и оттам насетне българинът така и не успява да си възвърне своята оптимална форма.

Вчера Димитров записа своето трето поредно поражение, отстъпвайки на старта в Стокхолм от 20-годишния чех Иржи Лехечка. Самият световен номер 74 също не се намираше в никак бляскава поредица, като нямаше записан успех в последните си пет срещи на ниво ATP и съвсем наскоро беше надигран от друг български състезател, а именно Александър Лазаров, който го острани в откриващия кръг на Sofia Open.

Григор имаше всички шансове да излезе отново на победния път, тъй като навакса сет пасив и поведе с 5:2 точки в тайбрека на решителната част, само че младокът показа по-здрави нерви в края и надделя над бившия шампион в турнира. Днес обаче се оказа, че моментното състояние на Лехечка далеч не е толкова впечатляваща и той беше разгромен от финландеца Емил Руусувуори с 6:2 6:2. 

52-рият в света направи поредица от 8 спечелени гейма в мача и взе над половината точки, които се разиграха на първия начален удар на Лехечка и заслужено продължи към четвъртфиналите в шведската столица, където го очаква сблъсък с един измежду Франсис Тиафо и Елиас Имер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стокхолм: Отстранилият Григор играч взе само 4 гейма в следващия си двубой Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | емил руусувуори | Иржи Лехечка | Обзори | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook