Световната №1 е аут: Рибакина изнесе тенис мастър клас и взе скалпа на Сабаленка в Пекин

от в 16:40 на 06.10.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка има мечтан тенис сезон, след като съумя да грабне дебютната си титла от Шлема на тазгодишния Australian Open, а от няколко седмици вече оглавява и световната ранглиста, въпреки че допусна поражение от Коко Гоф във финала на US Open.

Въпреки тежкото за преглъщане поражение, то беларуската тенисистка се завърна с гръм и трясък на корта, проправяйки си безпроблемно път към 1/4-финалите на WTA 1000 надпреварата в Пекин, като вчера заби 11 аса за само един сет в сблъсъка си с италианката Жасмин Паолини.

Днес обаче Сабаленка имаше много по-трудно изпитание, защото трябваше да се изправи срещу световата номер пет Елена Рибакина, която надигра в спора за трофея в Мелбърн, но впоследтвие казахстанката я надви на финала в Индиън Уелс и сега отново се оказа непреодолимо препятствие за топ поставената, елиминирайки я с крайното 7:5 6:2.

Така бившата шампионка от Уимбълдън се класира за своя първи 1/2-финал от два месеца насам, където я очаква сблъсък с рускията Людмила Самсонова, от която допусна поражение на същата фаза в Синсинати.

Мачът стартира по-добре за Рибакина, която проби още в третия гейм, но Сабаленка веднага отговори с направата на рибрейк. Водачката в схемата действаше с огромна доза агресия и често намираше страничните линии, само че правеше сериозно количество двойни грешки и сама компрометираше играта си.

Петата поставена пък навлизаше максимално навътре в корта при ретурите си и допълнително вкарваше напрежение у своята съперничка, която почти не печелеше точки на второто си подаване и заслужено по-нискоранкираната тенисистка проби, за да се откъсне напред с 6:5 гейма и много скоро имаше аванс в отделните сетове.

Световната номер едно изглеждаше далеч по-уверена в началните минути на следващата част и спечели втория си сервис гейм на нула, повеждайки с 2:1, ала оттам насетне казахстанката тенисистка наниза цели седем аса и същевременно наказваше всеки един по-къс сервис на своята съперничка, което я изведе до спечелването на всички останали геймове до края на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната №1 е аут: Рибакина изнесе тенис мастър клас и взе скалпа на Сабаленка в Пекин Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | елена рибакина | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook