Тайната зад достигнатия 1/2-финал на Кудерметова: Задължително по бира за възстановяване

от в 21:01 на 04.05.2023
Калоян Соколов

Вероника Кудерметова вдигна доста шум около себе си по неособено приятни причини, след като стана ясно, че е спонсорирана от петролната компания "Tatneft", която неотдавна беше санкционирана от Европейския съюз, защото предоставя гориво на руската армия. Световната номер 13 обаче остави тениса да говори вместо нея и се абстрахира напълно от негативните коментари по свой адрес, съумявайки да се класира за финалната четворка на турнира в Мадрид.

Това е и първото изобщо класиране за Кудерметова на полуфинал в WTA 1000 надпревара, като едва ли някоя тенисистка заслужава повече мястото си в тази фаза на състезанието, тъй като рускинята трябваше да прекара над 10 часа на корта в 4-те си досегашни двубоя. Наглед изглежда почти невъзможна задача да се възстановиш оптимално след толкова голямо количество тежки битки, но явно Вероника е намерила тайната съставка да поддържа перфектна физическа форма, а тя е повече от любопитна:

"Вчера изиграх четвъртия си пореден 3-сетов мач и си казах, че явно искам да се самоубия. Ако трябва да бъда честна, то започнах да пия бира всеки ден, за да се възстановявам. Всъщност изпих първата си бира в живота през тази седмица и засега това работи чудесно за мен. Много съм щастлива и горда от себе си, че спечелих и този тежък двубой. Вероятно това невинаги ще е най-добрият възможен метод за възстановяване, но явно понякога може да сработи" - коментира с усмивка Кудерметова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тайната зад достигнатия 1/2-финал на Кудерметова: Задължително по бира за възстановяване Калоян Соколов
Теми:  
wta | вероника кудерметова | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook