Тенисът в най-добрата му светлина: Играч помогна на крампиращия си съперник

от в 22:53 на 18.01.2022
Калоян Соколов

Тенисът има реномето на един от най-джентълменските спортове и днес Роман Сафиулин нагледно показа защо толкова много хора по света обичат тази игра. Руснакът е една от сензациите на сезона, като впечатли всички с изявите си по време на ATP Cup, а днес показа и колко достоен човек е. Сафиулин влезе в схемата поради отказването на Каспър Рууд и така се сдоби със статута на "шастлив губещ", а за него нямаше никакво време за губене и той почти веднага трябваше да излезе на корта в битка със словака Алекс Молчан.

Малкото време за подготовка категорично повлия негативно на руснака и световният номер 74 изглеждаше почти сигурен победител, след като поведе с 2:1 сета и 5:1 точки в тайбрека на четвъртата част. Изведнъж обаче крампите изцяло завзеха тялото на словака и за него стана почти невъзможно да се движи по корта. Това доведе до изравняване в точките и изглеждаше, че Сафиулин върви към постигането на обрат, когато съперникът му намери последни сили в себе си, за да се поздрави с дебютна победа в основната схема на Аустрелиън Оупън.

Последва момент на облекчение за Молчан, който се строполи на земята в радостта си и впоследтвие нямаше никакви сили да се изправи, което накара съперникът му да премине от другата страна на мрежата и да вдигне на крака победителя, съпровождайки го до неговия стол за почивка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенисът в най-добрата му светлина: Играч помогна на крампиращия си съперник Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс молчан | Аустрелиън Оупън | любопитно | роман сафиулин

Коментари





Следвайте ни в Facebook