Тотална доминация: Швьонтек отново напълно съкруши съперничката си и е в трети кръг

от в 18:51 на 05.07.2023
Мирела Николова

Ига Швьонтек продължава да бъде непоколебима на тазгодишното Открито първенство на Великобритания. След като на старта загуби четири гейма, днес полякинята бе още по-категорична и сломи съпротивата на световната №84 Сара Сорибес Тормо след само 70 минути престой на корта, за да оформи повече от убедителното 6:2 6:0. По този начин тя си гарантира място в третия кръг, където ѝ предстои да се изправи срещу победителката от сблъсъка между Петра Мартич и Диян Пари.

Световната №1 излъчваше сериозна доза увереност и това си личеше във всеки от нейните удари, които се приземяваха дълбоко в противниковата половина и ѝ позволяваха да вземе преимущество в разиграванията. Благодарение на това съвсем скоро фаворитката поведе с пробив и 4:1, след което бе само въпрос на време да осъществи нов брейк и да запише дебютната част срещу своето име.

Статуквото на корта не се промени и във втория сет, където с всяка следваща минута увереността на испанката все повече спадаше. Световната №84 така и не успяваше да остане конкурентоспособна на топ поставената, която в хода на цялата втора част изнесе същински тенис рецитал и без да отпусне нито гейм повече, се поздрави с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тотална доминация: Швьонтек отново напълно съкруши съперничката си и е в трети кръг Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook