Треньорът на Едмънд: Джокович иска играчите да бойкотират олимпийското правило

от в 16:13 на 26.11.2018
Калоян Пламенов

Треньорът на британеца Кайл Едмънд - Фредрик Розенгрен, разкри че Новак Джокович иска да бъде отменено правилото за играчите, които трябва да играят определен брой срещи за Купа Дейвис, за да имат право да участват на Олимпиада.

Форматът на турнира ще се промени, а очевидно Ноле няма намерение да играе на турнира в новия му формат. Сърбинът е президент на съвета на играчите. По правила даден състезател трябва да има три срещи за Купа "Дейвис" за четири години, за да може да играе на Олимпиада.

"Кайл получи меил от Джокович миналата седмица. Джокович иска правилото за играчите да се състезават задължително за страните си в турнира за Купа "Дейвис" да бъде бойкотирано. Това показва, че той не иска да играе в този турнир и очевидно държи това да не му пречи да се състезава на Олимпиада", заяви треньорът на Едмънд.

Самият Ноле иска от играчите да бойкотират това правило, за да може то да бъде отменено. 

Както е известно, бранителят на Барселона Жерар Пике готви сериозни промени в турнира за Купа "Дейвис" заедно с оглавяваната от него компания "Космос", която иска да направи турнира много по-атрактивен за големите звезди и те да играят на него. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове



Оцени тази статия:
Треньорът на Едмънд: Джокович иска играчите да бойкотират олимпийското правило Калоян Пламенов
Теми:  
кайл едмънд | купа дейвис | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook