Циципас е осминафиналист в Париж след истинска битка срещу Иснър

от в 07:32 на 05.06.2021
Тея Кръстева

Световният номер 5 Стефанос Циципас се класира за 1/8-финалите на Откритото първенство на Франция след изключително труден успех над американеца Джон Иснър с резултат 5:7 6:3 7:6(3) 6:1. За място на четвъртфиналите гъркът ще спори с испанеца Пабло Кареньо Буста.

Срещата започна критично за фаворита в двубоя, който не намираше помощта на началния си удар и още в първия си сервис гейм на Циципас му се наложи да отразява 2 последователни точки за пробив. Тогава световният номер 5 демонстрира класата си, неутрализирайки опасността, а оттам нататък двамата изиграха един изключително равостоен първи сет, преди Иснър да каже тежката си дума. При 5:5 гъркът рязко свали нивото си на представяне, а това, в комбинация със солидните ретури от страна на световния номер 34, принуди Стефанос Циципас да предаде подаването си, а с това и сета - 5:7.

Гъркът бе загърбил разочарованието от загубената първа част, тъй като във втория сет шампионът от Monte Carlo Masters 2021 достигна до първите си точки за пробив в двубоя. Тогава на помощ на Джон Иснър се притече неговият високоскоростен сервис, благодарение на който американецът излезе от критичната ситуация. При 4:3 обаче съпротивата на световния номер 34 се пропука, а по този начин гръцкият тенисист измъкна втората част - 6:3.

Третият сет се оказа изключително равностоен, тъй като двамата играчи бяха повече от убедителни в сервис геймовете си, не позволявайки на опонента си да достигне дори до една точка за брейк. Логично изходът от частта трябваше да се реши в тайбрек, а в него Циципас се оказа по-спокойният тенисист, изчиствайки максимално играта си от грешки - 7:6(3).

В четвъртия сет световният номер 5 просто не остави шансове на Иснър, отпускайки му само един гейм - 6:1. По този начин след над 2 часа и половина игра Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас е осминафиналист в Париж след истинска битка срещу Иснър Тея Кръстева
Теми:  
ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook