Убедителна Халеп на старта на Аустрелиън Оупън

от в 09:18 на 08.02.2021
Петър Томов

Световната №2 Симона Халеп започна участието си на първия Мейджър от годината с категорична победа над участващата с уайлдкард представителка на домакините Лизет Кабрера. Румънката даде само 3 гейма на 140-тата в света австралийка, като успя да затвори мача с 6:2, 6:1 за точно час игра.

Халеп започна срещата по перфектен начин, реализирайки пробив още в самото й начало. Финалистката тук от 2018 година поведе с 4:0 в първия сет, след като успя да вземе за втори път подаването на австралийката. Така се стигна до осмия гейм от сета, в който Халеп сервираше за затваряне на първата част. Румънката беше безкомпромисна и с гейм на нула за по-малко от половин час игра успя да затвори сета с 6:2.

Във втория сет Кабрера оказа доста по-голяма съпротива на втората поставена в схемата. Макар да се оказа изоставаща в резултата с 5:0, австралийката достигна до цели 6 възможности за пробив, но успя да реализира само една. Халеп показа далеч по-голяма ефективност и спечели всички сервис геймове на противничката си в този сет, с което закономерно го спечели с 6:1.

Във втория кръг от Аустрелиън Оупън Симона ще се изправи срещу друга представителка на домакините - Айла Томлянович, която днес записа идентичен успех на този на Халеп - 6:2, 6:1 над Мисаки Дои от Япония. Двете имат 3 срещи помежду си, като румънката се е оказвала от печелившата страна във всяка една от тях. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Убедителна Халеп на старта на Аустрелиън Оупън Петър Томов
Теми:  
australian open | айла томлянович | Аустрелиън Оупън | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook