Уилямс срещна известни проблеми, но се справи със световната №50 в трети кръг

от в 19:00 на 04.06.2021
Мирела Николова

Серина Уилямс продължава похода си към 24-та титла от Големия шлем, след като се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Франция, побеждавайки Даниел Колинс в трети кръг. Класата на именитата американка взе връх над мотивираната британка и така Серина затвори двубоя в своя полза след 6:4 6:4 за близо час и половина престой на корта. В спор за място в четвъртфиналната фаза на надпреварата световната №8 ще срещне 21-годишната казахстанка Елена Рибакина.

Колинс навлезе в двубоя изключително уверено, като в откриващите минути съумяваше да остане равностойна на легендарната си опонентка и успешно се справяше с напрежението, под което я поставяше Уилямс. Нервите на по-нискоранкираната състезателка обаче не издържаха и в Тилдъновия гейм тя инкасира пробив, който ѝ костваше и дебютния сет.

Втората част стартира оптимистично за британката, която, макар да допусна брейк още в първото си подаване, успя да се мобилизира и да реализира моментален рибрейк, който бе последван от още един пробив за 4:1 в полза на Колинс. Този подем в играта на Даниел не продължи дълго, тъй като Уилямс напомни за себе си и благодарение на стабилната си игра от дъното на корта записа 5 поредни гейма на сметката си, за да се поздрави с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уилямс срещна известни проблеми, но се справи със световната №50 в трети кръг Мирела Николова
Теми:  
wta | Обзори | ролан гарос | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook