Уимбълдън: Бивша №1 и финалистка в турнира беше повалена от тенисистка извън топ 200

от в 12:37 на 06.07.2023
Калоян Соколов

Каролина Плишкова трябваше да изживее ново разочарование. Някогашната номер едно спечели само пет гейма в откриващия си двубой на Уимбълдън, след като отстъпи на сръбската квалификантка Наталия Стеванович 2:6 3:6. Бившата финалистка в турнира винаги е била сред фаворитките на тревните турнири, имайки предвид нейния страховит начален удар и мощни плоски удари, но настоящият сезон продължава да е един същински кошмар за Плишкова, която записа своята шеста загуба в последните си седем мача и напуска второ поредно "мейджър" състезание още на старта.

Така чехкинята със сигурност ще трябва да се сбогува с мястото си в първите 20 на света, докато емоциите за Стеванович бяха на абсолютно противоположния полюс, след като тя се поздрави с дебютната си победа в Големия шлем и наглед има отлични шансове да продължи още по-напред в турнира, защото в следващия кръг ще премери сили с "щастливата губеща" Тамара Корпач.

Двубоят започна абсолютно равностойно, като двете тенисистки без особени проблеми печелеха собствените си подавания, така че беше доста изненадващо, когато световната номер 225 реализира брейк на нула за аванс от 4:2 гейма, а впоследствие отмъкна още веднъж подаването на именитата си съперничка и затвори с лекота откриващия сет в своя полза.

Серията на квалификантката продължи с пълна сила, достигайки общо седем поредни гейма и изглеждаше, че ще станем свидетели на абсолютно идентичен резултата във втората част, само че 18-ата поставена демонстрира характер и отрази три поредни мачбола, за да дведе пасива си до 3:5. 28-годишната Стеванович обаче продължаваше да изглежда напълно хладнокръвна и проведе поредния си блестящ сервис гейм, който я изведе до безспорно нейната най-значима победа в кариерата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уимбълдън: Бивша №1 и финалистка в турнира беше повалена от тенисистка извън топ 200 Калоян Соколов
Теми:  
wta | каролина плишкова | наталия стеванович | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook